Contact
ubersetzen

De mensen achter de stichting

Mark Hakvoort


Voorzitter van de stichting is Mark Hakvoort uit Slootdorp, wat ligt in de voormalige gemeente Wieringermeer, tegenwoordig gemeente Hollands Kroon. Hij is geïnteresseerd in de crashlocaties van Wieringen, Wieringermeerpolder, Amstelmeer, en delen van het IJsselmeer en Waddenzee. In en bij de Wieringermeerpolder zijn minimaal 21 vliegtuigen neergestort, zowel Amerikaanse, Engelse, Poolse, Tsjechische, Duitse en Nederlandse vliegtuigen. Op Wieringen en in de Waddenzee zijn er meer dan 4 vliegtuigen neergekomen tijdens de oorlog. Hij is in de Luchtoorlog geïnteresseerd geraakt door het verhaal dat zijn oma Hakvoort vertelde toen hij 7 jaar oud was. Over een bommenwerper die neerstortte nabij de familie boerderij aan de Dolfijnweg te Slootdorp.

E-MAIL

mark@shhk.nl

Chris Dijkshoorn


Penningmeester van de stichting Chris Dijkshoorn, opgegroeid in Breezand en sinds een tiental jaar woonachtig in Kolhorn gelegen in de voormalige gemeenten Barsingerhorn, Niedorp en tegenwoordig gemeente Hollands Kroon. Op zich heeft hij altijd interesse gehad in de verhalen rond de Tweede Wereldoorlog. De interesse in de Luchtoorlog is ontstaan tijdens kluswerkzaamheden op de zolder van zijn woning. Op zolder kwam hij er achter dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een bemanningslid door zijn dak is gegaan. Op dat moment wilde hij weten wat er precies was gebeurt. Een zoektocht begon en een bijzondere hobby ontstond. Inmiddels is de zoektocht uitgebreid en houdt hij zich bezig met crashes in de voormalige gemeenten Anna Paulowna en Niedorp. Daarnaast is hij geïnteresseerd in verhalen rond de Tweede Wereldoorlog van deze gemeenten.

Martin Blaauw


Secretaris van de stichting is Martin Blaauw. Geboren en getogen in Middenmeer, maar sinds 2015 woonachtig in de binnenstad van Hoorn. Martin is enthousiast en geïnteresseerd geraakt door het bijwonen van een van de lezingen die Mark had gegeven.

De bevlogenheid en toewijding die Mark liet zien tijdens zijn presentatie over de crash op de Dolfijnweg zorgde ervoor dat Martin verder geïnteresseerd raakte. Een enorm pakkend verhaal over de mensen achter de missies.

Zo zijn er tientallen verhalen, alleen al in de Gemeente Hollands Kroon, en talloze daarbuiten. Martin draagt als bestuurslid en bouwer van de website graag zijn steentje bij aan het levend houden en verder verspreiden van deze verhalen.

Contactinformatie

Bankrekening :

NL34 RABO 0340 8674 34


RSIN : 859904787


KvK : 74448862

Contactformulier

Vul het contactformulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.