Nachrichten und medien

Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon


Nachrichten und Medien

(Übersetzung in Kürze verfügbar)


Juni 2020

SHHK Ontvangt cheque van Windfonds Wieringermeer


Wij zijn erg trots en blij dat we onlangs vanuit het Windfonds van Windpark Wieringermeer een welkome bijdrage van € 6.000,00 hebben ontvangen. Het bestuur van Stichting Windloket overhandigde op 3 juni 2020 de cheque aan de bestuursleden van onze stichting. De overhandiging van de cheque werd vastgelegd in dit filmpje.


Ook het Noordhollands Dagblad vond dit nieuws reden voor een kort interview met Chris en een artikel in de krant van 15 juni jl.


Mei 2020

Chris en Mark op NH Nieuws over de monumentenroute


NH Nieuws publiceert een mooi artikel met een filmpje over de nieuwe monumentenroute. Chris Dijkshoorn en Mark Hakvoort vertellen hoe belangrijk het is dat we blijven herdenken, en dat we de piloten en bemanningsleden die voor onze vrijheid hebben gevochten niet mogen vergeten.
Maart 2020

Bijdrage Mondriaanfonds


Het bestuur van Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon heeft onlangs een aanvraag gedaan voor een bijdrage van het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Wij zijn ontzettend blij en trots te kunnen melden dat het bestuur van het Mondriaan Fonds deze aanvraag positief heeft beoordeeld en ons een bijdrage heeft toegekend waarmee we weer een deel van ons doel kunnen realiseren, namelijk het plaatsen van meer herdenkingspalen, het verzamelen en delen van de verhalen achter de vliegtuigcrashes, en het blijven herdenken van de bemanning van deze vliegtuigen. Wij zijn enorm trots op deze waardering van het Mondriaan Fonds.
April 2020

Geen onthullingen, wel in het nieuws


Het Noordhollands Dagblad besteedt in een artikel aandacht aan 75 jaar bevrijding, en alle voorbereidingen die zijn getroffen voor een grootse viering daarvan.

Op 5 mei staan er door de coronacrisis helaas nog geen 10 herdenkingspalen zoals oorspronkelijk gepland.  Bij het artikel poseert Burgemeester Rian van Dam voor een van onze twee vorig jaar geplaatste  herdenkingspalen.
Oktober 2019

Officiele onthulling van de 2e herdenkingspaal


Op 25 oktober 2019 is de herdenkingspaal voor Ivan R Moon geplaatst en onthuld op Vatrop. Op de kruising van de Vatropperweg en de Gemenelandseweg vond de plechtigheid plaats waarvan NH-Nieuws verslag deed, 

September 2019

De officiele onthulling van onze eerste herdenkingspaal is een feit


Op de plek waarbij in 1941 de bemanning van een Engelse Whitley-bommenwerper om het leven kwam, is op 14 september 2019 het eerste monument geplaatst van de stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon. Er moeten er uiteindelijk veertig palen komen die de verhalen van al de omgekomen mannen levend houden. NH Nieuws deed uitgebreid verslag van deze gebeurtenis

April 2019

De oprichting van SHHK in de media


Op 18 april 2019 besteedt NH-nieuws aandacht aan de oprichting van Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon. Klik hier voor weergave.

April 2019

De oprichting van SHHK in de media


Op 17 april 2019 publiceert Medemblik Actueel op hun YouTube-kanaal een interview met Mark en Chris over de oprichting van Stichting Herdenkingpalen Hollands Kroon. 

Vorstandsmitglieder der Stiftung

Name

Funktion

Mark Hakvoort

Vorsitzender

Chris Dijkshoorn

Schatzmeister

Martin Blaauw

Sekretär

Alle Vorstandsmitglieder erfüllen ihre Aufgaben unbezahlt

Dokumente der Stiftung

Datenschutzerklärung (Niederländisch)

Strategischen Plan  (Niederländisch)


Jahresbericht 2019 (Niederländisch)